Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Mennyire stabil Orbán helyzete?

2024. február 19. - Zoltán 1 Magyar

Érdekes párhuzamot találtak Csizmadia Ervinék egy 1889-ben történt esettel. Akkor is egy lényegében jelentéktelen ügy kapcsán Tisza Kálmán végül később lemondott, de a pártja hatalmon maradt a következő választáson is, és csak az I. világháborús vereség söpörte el őket 1918-ban. A mostani esettel az a fő hasonlóság, hogy Tisza Kálmán is akkor már kb. 14 éve volt folyamatosan miniszterelnök. Egyébként azonban gyökeresen más a helyzet. Úgy tűnik, hogy a Fidesz szavazók éppen Orbán személyéhez ragaszkodnak, és nem a Fideszhez. A vágyvezérelt ellenzék mindig Ceausescu-hoz hasonlítja Orbánt, de nagyon nem úgy néz ki, hogy hasonló bajban lenne, mint Ceausescu annak idején.

Én pontosan azt a frusztrációt érzem, amit Pottyondy Edina is, hogy bármilyen szellemesen tesszük is nevetségessé a Fidesz szavazókat, ők a fülük botját sem mozdítják, sőt megmagyarázzák, hogy Orbán milyen jól vezeti az országot. De az a gyűlölet, ami Pottyondy Edinának a tüntetésen elhangzott beszédéből áradt, ellenszenvessé tette őt számomra. Az is érdekes, hogy a 13 és fél évvel idősebb, és már régóta neurózisban szenvedő Puzsér Róbertnek az élettársa.

Egyesek azon lovagolnak, hogy szerintük Orbánnak tudnia kellett Kónya Endre kegyelméről, és végső fokon ő bólintott rá. Ez alapvetően lényegtelen. Ha így volt, abból csak annyi következne, hogy Orbán sem látja át olyan jól, hogy a Fidesz szavazóknak mi tetszene, mint azt mindenki hitte róla, de szimplán az is lehet, hogy azt hitték, hogy a jelentéktelenségének megfelelően nem lesz belőle ekkora ügy. Megjegyzendő még, hogy a bíróságokba vetett közbizalom, aminek sokat ártott volna a lakájmédia kezdeti hozzáállása, amikor még mentegették Kónya Endrét, mondhatni egy nem létező, bár kívánatos dolog. Senki sem olyan hülye, hogy a bíróság jogerős ítéletét szentírásnak vegye egy ügyben akkor, ha neki valamiért nem tetszik az az ítélet. De az emberek jelentős része mind a törvényeket, mind a szokásjogot nagyon igazságtalannak tartja bizonyos esetekben. Mindenesetre ha Orbánék tisztelnék a saját törvényeiket, akkor már régen önként abbahagyták volna a lopást.

A Fidesz szavazóknak minden bizonnyal éppen akkora hányada az ún. pedofil bűnöző, mint az ellenzékieknek vagy a nem szavazóknak, hiszen ez aligha van korrelációban avval, hogy a politikában hol áll valaki. De még ha fönnállna is az, hogy e bűnözők nagy része azt gondolja, hogy a mostani rendszerben jobban rejtve tud maradni, mint egy másikban, és így lelkesen támogatják a Fideszt, akkor sincs rendben a Pedofidesz tábla meg az a rajz, amin lófaszt akartak dugni Orbán seggébe. Az a jelszó meg, hogy az állam az igazi szörnyeteg, amely fenyegeti a gyerekeinket, bár evidenciaközhely, de értelmetlenné teszi még a forradalmat is, hiszen annak győzelme után is lesz valamilyen állam. Ilyen hülyeségek helyett arra kéne rámutatni, hogy az állami gondozott hetero fiúknak még az esetlegesen pedofil és meleg tanáraiktól elszenvedett sérelmeiknél is súlyosabb problémájuk az, hogy hol lakjanak, mikor 18 éves korukban kiteszik őket a gyermekotthonból. Persze ez éppen úgy sújtja a meleg fiúkat és a hetero-homo skálán bárhol elhelyezkedő lányokat is, de legalábbis egy szegény hetero lány valamivel könnyebben házasodhat be egy jómódú családba, mint egy szegény hetero fiú. Ezt a problémát pedig az államnak lenne kutya kötelessége orvosolni az adófizetők pénzéből még a nem állami gondozott, csupán szegény családba született fiatalok esetében is. Ebből pedig igenis levezethető, hogy sem a Fideszre, sem más burzsuj pártra nem szabad szavazni. Csakhogy az egyébként színes palettán egy olyan párt sincs, amelyik eltörölné legalább a jövedéki adót, és az így kieső összeget a magasabb jövedelmek brutális megadóztatásából szedné be. Persze ezt az EU-ban nem lehet, de ez meg oda megy vissza, hogy egész Európában sincs ilyen párt.

Ha Orbánék nem lennének ennyire elszigeteltek az EU-ban és a NATO-ban, akkor még stabilabb lenne a kormány helyzete. Azt a Fidesz szavazókkal soha sem lehet elfogadtatni, hogy Orbán akár feleannyira is a meleg pedofil bűnözők vezére lenne, mint Gyurcsány. Az ellenzék csak avval juthat szerintem esélyhez, ha olyan adórendszerrel kampányol, ami igenis érezhetően jobban átteszi a pénzt a gazdagoktól a szegényekhez, mint a mostani. De még ekkor is meg fogják kapni azt, hogy amikor ők voltak kormányon, ráadásul '94-'98 között 72 %-os többséggel, akkor miért nem volt eszük azt csinálni.     

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr5418328859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása